top of page

Sangappen; Gjenklang

Oppdatert: 2. mai

Det er spennende dager akkurat nå. Appen er plutselig klar for alle som ønsker å bruke den.

Det har tatt sin tid å få den dit den er i dag. Ferdig er den i realiteten ikke, for den vil være i stadig videreutvikling. Nye sanger vil legges til, og nye spillelister vil bli laget.

Sang-appen skal være dynamisk, og et godt verktøy for alle som trenger litt hjelp for å bruke sang i samhandlingen med personer som er rammet av demens. Det kan være pleiere på sykehjem som på tross av en travel hverdag vil legge til rette for at pasientene får godt livsinnhold. Eller det kan være en besøks-venn eller en pårørende som trenger noe meningsfullt å fylle tiden med sammen med den syke.

Sangene er hentet fra de eldres eget livs-repertoar. Sanger de "har inni seg", og som derfor representerer viktige ressurser i en svært sårbar livsfase. Vi ønsker med appen å bidra til at sangene kan levendegjøre minner, og vi vet at gjenkjennelsen skaper mestring.


37 visninger1 kommentar

1 Comment


Appen er et utrolig viktig verktøy som er enkel i bruk og gir fantastiske sterke øyeblikk! Å se hvordan personer med langtkommet demenssykdom våkner til live, finner ord og deler minner - får liv i øynene, ler og viser livsglede har vært stort å få oppleve. Jeg håper virkelig mange kommuner ser mulighetene her! Som høgskolelektor og stipendiat ser jeg utrolig mange spennende muligheter til både fag- og forskningsprosjekter her! Gleder meg til fortsatt samarbeid og til å følge Gjenklangs utvikling! Lykke til!

Like
bottom of page